Tiesitkö, että aurinkopaneeleilla on järkevää tuottaa sähköä myös yrityksen tarpeeseen?

Monilla yrityksillä sähkölasku on yksi isoimmista välttämättömistä kiinteistä kuluista. Sähkönkäyttöä ei yleensä pysty vähentämään, koska se syntyy tuotantolaitteiden, valaistuksen, ilmastoinnin ym. päivittäisten laitteiden käytöstä. Sähköä kuluu tasaisesti ympäri vuorokauden tai sähköntarve kohdistuu päiväsaikaan, kun henkilöstö on töissä. Molemmissa tapauksissa aurinkosähkö on erittäin kannattava ja käyttökelpoinen tapa vaikuttaa yrityksen kustannusrakenteeseen.

Aurinkosähkövoimalaitoksella jopa 10% tuotto sijoitetulle pääomalle

Asiantuntijamme kertoo teille, kuinka paljon aurinkosähköjärjestelmä tuottaa, hankintakustannuksen ja laskee sijoitetun pääoman tuoton. Yleensä sijoitetun pääoman tuotto on yli 10% eli järjestelmä maksaa itsensä takaisin alle 10 vuodessa.

Aurinkosähköjärjestelmän eli aurinkosähkövoimalaitoksen hankintakustannuksesta yritys saa arvonlisäverot vähennettyä. Hankintakustannuksen saa jaksotettua jopa 10 vuodelle, jolloin investoinnin hankintakulu on vain 1/10 vuodessa. Aurinkosähköjärjestelmällä katat yleensä 30-40 % sähkönkulutuksesta. Sähkölaskusi pienenee yli kolmanneksella. Säästät siis vuosittaiset poistot sähkön säästöllä.

Aurinkosähkö on yrittäjälle vaivaton ja aurinkosähkövoimalaitos tuottaa sähköä kymmeniä vuosia. Aurinkopaneelit ovat huoltovapaita ja täysin huolettomia. Aurinkosähköjärjestelmän käyttöikä on 30-40 vuotta. Investointi tuottaa siis pitkälle tulevaisuuteen. Jos olet joskus myymässä kiinteistöä, aurinkopaneelit nostavat kiinteistön arvoa vähintään niiden jäljellä olevan hankintakulun verran.

Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa hankkia aurinkosähköön erikoistuneelta yritykseltä. Kotisolin aurinkopaneeleilla on pitkät valmistajan myöntämät takuut.

Kotisol Oy toimittaa aurinkosähköjärjestelmät yrityksesi tarpeisiin avaimet käteen -toimituksina:

  • suunnittelun ja konsultoinnin
  • aurinkopaneelit
  • laadukkaan invertterin
  • paneelien kiinnitysjärjestelmät ja muut tarvittavat komponentit
  • asennuksen ja käyttöönoton
  • käyttöopastuksen ja koulutuksen.

Asiantuntijamme kartoittaa kanssasi yrityksen nykyisen sähkönkulutuksen

Tämän pohjalta tehdään suunnitelma ja mitoitus aurinkosähköjärjestelmälle. Suunnitelmassa voidaan huomioida myös tulevat muutokset toiminnassanne ja kiinteistössänne, ja järjestelmä voidaan toteuttaa tuleva sähkönkulutus huomioiden. Tarvittaessa rakennetaan järjestelmä siten, että siinä on laajennusvaraa tuleviin sähköntarpeen muutoksiin, mm. sähköautojen yleistymiseen.

Olisihan hienoa tarjota työntekijöille sähköauton lataus työpäivän aikana? Otetaan se huomioon jo nyt järjestelmän suunnittelussa. Toimitamme myös sähköauton latausasemat asennettuna, avaimet käteen -toimituksina.

Asentajamme ovat erikostuneet aurinkosähköjärjestelmiin ja asennuksemme on pätevöitynyt aurinkosähköjärjestelmien asentamiseen. Sähkökytkennät toteutetaan S2-luokiteltuna. Asiantuntijoidemme ja asentajiemme jatkuvalla koulutuksella varmistamme parhaan toteutuksen kaikissa aurinkosähkövoimalaitosten toteutuksissa.

 

Ota yhteyttä, niin sovitaan yrityksellenne aurinkosähköjärjestelmän suunnittelukäynti!

044 433 4547

Lauri Vepsäläinen