Aurinkopaneelit maatilalle

Maatiloilla sähkönkulutus on suurta ja sähkölasku on merkittävä kuluerä. Siksi yhä useampi maatilanomistaja on päätynyt asennuttamaan aurinkopaneelit.

Aurinkosähköllä maatilan sähköntuotanto nykyaikaan

Aurinkopaneelien hinnat ovat tulleet alas tuotantoteknologioiden kehittymisen myötä, ja EU-tuontitullit poistuivat syksyllä 2018, mikä laski paneelien hintaa vielä entisestään. Edullista ja puhdasta aurinkosähköä tuottavat aurinkopaneelit voidaan asentaa minkä tahansa rakennuksen katolle tai muulle avonaiselle paikalle. Siksi maatiloilla paneelit asennetaankin isomman rakennuksen katolle tai avonaiselle paikalle lähiympäristöön maa-asennuksena.

Aurinkosähkö on maatilalla entistä kannattavampi

Aurinkosähköstä saadaan entistä suurempi hyöty maatiloilla. Tuotannon automatisoinnin myötä monen maatilan sähkönkulutus kasvaa. Maidontuotanto ja säilytys vie valtavasti sähköä erityisesti lämpimällä eli kesäaikaan, jolloin paneelit tuottavat parhaiten.

Oikein mitoitettuna aurinkosähkövoimalan tuotanto kulutetaan lähes täysin kiinteistön omassa kulutuksessa. Näin kiinteistöön on järkevää mitoittaa entistä suurempi järjestelmä, jolloin siitä saadaan paras mahdollinen hyöty. Kuitenkin järjestelmä mitoitetaan aina tapauskohtaisesti pohjautuen aiempaan kulutukseen huomioiden tulevat muutokset energian käyttötottumuksissa, kuten tuotannon laajentaminen, lämmitysjärjestelmän muutokset ja tuotannon automatisointi.

Valaistus, ilmanvaihto sekä mm. maidon jäähdytys käyttävät sähköä vuorokauden ympäri, joten sähkönkulutus on näiden osalta tasaista kuormaa. Päivällä kulutus kasvaa, kun aletaan käyttää laitteita, ja erityisesti kesällä kulutus on usein suurimmillaan keskellä päivää tuuletuksen ja viilennyksen takia. Aurinkopaneelit tuottavat juuri tähän tarpeeseen sähköä edullisesti oman kiinteistön katolta.

Aurinkopaneelit ovat huoltovapaita, joten se ei aiheuta käytön aikana kustannuksia eikä huolta yrittäjälle. Järjestelmän käyttöikä on 30-40 vuotta. Aurinkosähköjärjestelmän tuottaa ilmaista sähköä kymmeniä vuosia.

Aurinkopaneelit maatilalle helposti

Kotisol asentaa aurinkopaneelit tuotantorakennusten katoille sekä maa-asennuksina pelto- ja piha-alueille.

Projektin aikana maatilan yrittäjänä voit keskittyä omaan työhösi. Koko projekti hoidetaan avaimet käteen -periaatteella, jolloin toimitus sisältää kaikki asennuksen vaiheet sekä käyttöönoton ja järjestelmän koulutuksen.

Asennus toteutetaan omien sertifioitujen asentajien toimesta ja sähkökytkennät tehdään sähköammattilaisten toimesta.

Kotisol Oy on TUKES:n hyväksymä sähköasennusyritys.

Asiantuntijamme kartoittaa kanssasi aurinkosähkön hyödyt ja mahdollisuudet maatilalla

Kartoituksen pohjalta tehdään suunnitelma ja mitoitus aurinkosähköjärjestelmälle

Suunnitelmassa voidaan huomioida myös tulevat muutokset kiinteistössänne, ja järjestelmä voidaan toteuttaa tuleva sähkönkulutus huomioiden. Tarvittaessa rakennetaan järjestelmä siten, että siinä on laajennusvaraa tuleviin sähköntarpeen muutoksiin, kuten sähköä kuluttavan automaation tai lämmitysjärjestelmien muutoksiin.

Asentajamme ovat erikostuneet aurinkosähköjärjestelmiin ja asennuksemme on pätevöitynyt aurinkosähköjärjestelmien asentamiseen. Sähkökytkennät toteutetaan S2-luokiteltuna. Asiantuntijoidemme ja asentajiemme jatkuvalla koulutuksella varmistamme parhaan toteutuksen kaikissa aurinkosähköjärjestelmien toteutuksissa.

Kotisol Oy toimittaa vuosien kokemuksella myös maalämpöratkaisut sekä vesi-ilmalämpöpumput. Lue lisää: energiajärjestelmät.

Ota yhteyttä, niin sovitaan aurinkosähköjärjestelmän suunnittelukäynti maatilallenne!

tai lähetä tarjouspyyntö sähköpostitse: myynti@kotisol.fi

Asiantuntijamme kartoittaa maksutta energiaratkaisun hyödyt ja mahdollisuudet

Kartoituksen pohjalta tehdään suunnitelma ja mitoitus uudelle järjestelmälle. Suunnitelmassa voidaan huomioida myös tulevat muutokset kiinteistössänne, ja järjestelmä voidaan toteuttaa tuleva energian- ja sähkönkulutus huomioiden. Tarvittaessa järjestelmä rakennetaan siten, että siinä on laajennusvaraa tuleviin sähköntarpeen muutoksiin, mm. sähköautojen yleistymiseen.

Jätä yhteydenottopyyntö