Sähköauton lataus taloyhtiössä

Yhä useampi suomalainen haluaa hankkia sähköauton, koska se on ympäristöystävällisempi ja sen käyttökustannukset ovat edullisemmat. Sähköautojen määrän odotetaankin vähintään kaksinkertaistuvan joka vuosi.

Turvallista latausta sähköauton latausasemalla

Sähköauton voi yleensä ladata myös normaalista sähköpistokkeesta. Tällöin lataus kestää yleensä pitempään, koska yksi pistoke syöttää virtaa rajoitetulla vauhdilla. Sähköauton latausasemat käyttävät yleensä 3-vaihevirtaa, jolloin sähköä otetaan käytännössä kolmen pistorasian syöttämä määrä kerralla.

Sähköauton latausasemat voivat siis ladata autoa tyypillisesti 11 kW teholla. Joissain tapauksissa, kun kiinteistön sähköjärjestelmä sen sallii, voidaan latausteho kasvattaa jopa 22 kW. Asiantuntijamme kartoittaa kiinteistönne sähköjärjestelmän ja mitoittaa laitteen sähköjärjestelmän kapasiteetin ja mahdollisuuksien mukaiseksi.

Sähköauton latausasemat ovat erittäin helppokäyttöisiä. Parhaimmillaan auton akku latautuu täyteen jopa parissa tunnissa.

Asennuta latausasema ammattilaisella

Suunnittelukäynnillä mitoitamme autonlataustarpeenne. Käymme läpi, mitä vaatimuksia autoillanne on latauslaitteille. Selvitämme sähköjärjestelmänne mahdollisuudet autonlatauksen näkökulmasta. Yleensä aina sähköjärjestelmä asettaa rajoituksia ainakin latauslaitteen maksimiteholle.

Valitsemme teille sopivan laitteen ja suunnittelemme asennuksen. Asennuksen toteuttaa ammattitaitoinen sähköasentaja. Asennuksen jälkeen opastamme laitteen käyttöön ja sen optimaaliseen hyödyntämiseen mahdollisen aurinkosähköjärjestelmän kanssa.

Taloudellista säästöä ja pienempi E-luku

Pienellä investoinnilla taloyhtiö tai suuren kiinteistön omistaja saa taloudellista säästöä ja pienemmän E-luvun rakennukselle. Järjestelmän hankintaan voi hakea myös ARA:n myöntämää energia-avustusta taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen.

Asiantuntija kartoittaa investoinnin hyödyt ja mahdollisuudet

Asiantuntijamme kartoittaa investoinnin hyödyt ja mahdollisuudet.

Sen pohjalta tehdään suunnitelma ja mitoitus järjestelmälle. Suunnitelmassa voidaan huomioida myös tulevat muutokset kiinteistössänne, ja järjestelmä voidaan toteuttaa tuleva energiankulutus huomioiden. Tarvittaessa rakennetaan järjestelmä siten, että siinä on laajennusvaraa tuleviin energiantarpeen muutoksiin, mm. lämmitysmuodon vaihtumiseen ja sähköautojen yleistymiseen.

Asentajamme ovat erikostuneet energiajärjestelmiin ja asennuksemme on pätevöitynyt sähkö- ja laiteasentamiseen. Sähkökytkennät toteutetaan S2-luokiteltuna. Asiantuntijoidemme ja asentajiemme jatkuvalla koulutuksella varmistamme parhaan toteutuksen kaikissa energiajärjestelmien toteutuksissa.

Olisihan hienoa tarjota asukkaille mahdollisuus sähköauton lataukseen – otetaan se huomioon jo nyt järjestelmän suunnittelussa!

Ota yhteyttä

Tilaa asiantuntijaltamme maksuton kartoitus. Sovitaan suunnittelukäynti kiinteistöllenne.

tai lähetä tarjouspyyntö sähköpostitse: myynti@kotisol.fi

Tarjoamme sähköauton latausmahdollisuuden kartoituksen

Haluatko saada selville, miten järjestelmä toimisi juuri kiinteistössä sekä millainen kokonaisuus sopii kiinteistöön parhaiten? Teemme kartoituksia joissa annamme lisätietoa järjestelmän toiminnasta. Kartoituksen pohjalta laskemme tarjouksen järjestelmästä.

Varaa maksuton kartoitus