Maalämpö taloyhtiölle tai yrityskiinteistöön

Kotisol Energialla on vuosien kokemus lämpöpumppuratkaisuista taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Maalämpö-, vesi-ilmalämpö-, lämmöntalteenottojärjestelmät toimitetaan avaimet käteen -periaatteella.

Maalämpöpumppu moninkertaistaa energian hyötysuhteen

Maalämpö on yleinen lämmitystapa, joka tehostaa kiinteistön energiankäyttöä – jopa moninkertaistaa sen hyötysuhteen. Maalämpöjärjestelmä ottaa syvältä kalliosta lämpöä, pumppaa sen kiinteistön lämmitysjärjestelmään ja puristaa siitä maksimaalisesti lämpöä. Vuosikymmeniä kaukolämpö on ollut yleinen lämmitysmuoto isoissa kiinteistöissä. Kaukolämmön kustannukset ovat nousseet suhteettoman korkeaksi. Siksi kaukolämmitys vaihdetaan usein maalämpöjärjestelmäksi. Nykyisten pumppujen tehokkuus ja hyötysuhde on todella korkea ja näin pienellä energialla saadaan maksimaalinen määrä lämpöenergiaa.

Maalämmitysjärjestelmä poistaa kaukolämmön kustannukset, jotka ovat usein kymmeniä tai satojatuhansia euroja vuodessa. Maalämpöpumppu tarvitsee sähköä, mutta sen kustannus on vain murto-osa kaukolämmön kustannuksesta. Usein maalämmön sähkönkulutusta kompensoidaan aurinkopaneeleilla.

Usein lämmitystapamuutoksessa päädytään maalämpöön sen suuren tehokkuuden ansiosta. Samassa yhteydessä saatetaan lisätä poistoilmalämpöpumppu, jolloin kokonaisinvestoinnin kannattavuus saadaan maksimoitua. Samalla kiinteistölle saadaan paras mahdollinen energialuokitus.

Kotisol Energia käyttää asennuksissaan laadukkaita eurooppalaisten valmistajien tuotteita. Kokonaisuus voi sisältää maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumput, puskurivaraajat, aurinkosähköjärjestelmän, kaukolämpöä. Oleellista on huolellinen tarvekartoitus ja projektin suunnittelu kuhunkin kohteeseen sen energiankulutukseen ja käyttötottumuksiin pohjautuen. Suunnittelulla varaudutaan kaikkien vuodenaikojen energiantarpeeseen.

NIBE airHEAT

NIBE airHEAT on tehokas hybridiratkaisu, joka
sisältää sekä uuden kaukolämmön lämmönjakokeskuksen, että tarvittavan määrän ilma-vesilämpöpumppuja, sekä koko järjestelmän seurannan. Koko paketti tulee yhdeltä toimittajalta.

Projektikokonaisuus koostuu tyypillisesti seuraavista osa-alueista:

  • Tarvekartoitus
  • Tehomitoitukset ja suunnittelu
  • LVISA-työt ja työnjohto
  • Poraussuunnittelu
  • Projektinhoito
  • Lämpöpumppuratkaisuiden asennus, teho 0…200 kW
  • Loppusäädöt ja jatkuva tekninen tuki

Tutustu Nibeen tai ota yhteyttä

 

Taloudellista säästöä ja pienempi E-luku

Pienellä investoinnilla taloyhtiö tai suuren kiinteistön omistaja saa taloudellista säästöä ja pienemmän E-luvun rakennukselle. Järjestelmän hankintaan voi hakea myös ARA:n myöntämää energia-avustusta taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen.

Asiantuntija kartoittaa maalämpö-investoinnin hyödyt ja mahdollisuudet

Asiantuntijamme kartoittaa maalämpöjärjestelmä-investoinnin hyödyt ja mahdollisuudet.

Sen pohjalta tehdään suunnitelma ja mitoitus järjestelmälle. Suunnitelmassa voidaan huomioida myös tulevat muutokset kiinteistössänne, ja järjestelmä voidaan toteuttaa tuleva energiankulutus huomioiden. Tarvittaessa rakennetaan järjestelmä siten, että siinä on laajennusvaraa tuleviin energiantarpeen muutoksiin, mm. lämmitysmuodon vaihtumiseen ja sähköautojen yleistymiseen.

Asentajamme ovat erikostuneet energiajärjestelmiin ja asennuksemme on pätevöitynyt sähkö- ja laiteasentamiseen. Sähkökytkennät toteutetaan S2-luokiteltuna. Asiantuntijoidemme ja asentajiemme jatkuvalla koulutuksella varmistamme parhaan toteutuksen kaikissa energiajärjestelmien toteutuksissa.

Olisihan hienoa tarjota asukkaille mahdollisuus sähköauton lataukseen – otetaan se huomioon jo nyt järjestelmän suunnittelussa! Toimitamme tarvittaessa myös sähköauton latausasemat avaimet käteen -toimituksina.

Lue lisää: sähköauton latausasemat.

Ota yhteyttä

Tilaa asiantuntijaltamme maksuton kartoitus. Sovitaan suunnittelukäynti kiinteistöllenne.

tai lähetä tarjouspyyntö sähköpostitse: myynti@kotisol.fi

Tarjoamme kiinteistön kartoituksen

Haluatko saada selville, miten järjestelmä toimisi juuri kiinteistössä sekä millainen kokonaisuus sopii kiinteistöön parhaiten? Teemme kartoituksia joissa annamme lisätietoa järjestelmän toiminnasta. Kartoituksen pohjalta laskemme tarjouksen järjestelmästä.

Energiansäästökartoituksen pohjalta:

  • selvitämme, mihin kiinteistönne käyttämä lämmitysenergia kuluu
  • annamme energiaremontin säästölaskelman sekä investoinnin takaisinmaksulaskelma
  • esitämme, millaisilla teknisillä ratkaisuilla saavutamme parhaan kustannushyödyn ja energiansäästön.
Varaa maksuton kartoitus