Ilmavesilämpöpumppu

Kotisol Energialla on vuosien kokemus lämpöpumppuratkaisuista taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Ilmavesilämpöpumput toimitetaan avaimet käteen -periaatteella.

Ilmavesilämpöpumppu moninkertaistaa energian hyötysuhteen

Ilmalämpö on yleinen lämmitysmuoto, joka tehostaa kiinteistön energiankäyttöä – jopa moninkertaistaa sen hyötysuhteen. Ilmavesilämpöjärjestelmä puristaa ulkoilmasta maksimaalisella tehokkuudella lämpöä ja pumppaa sen kiinteistön lämmitysjärjestelmään.

Kaukolämmön kustannukset ovat nousseet suhteettoman korkeaksi

Vuosikymmeniä kaukolämpö on ollut yleinen lämmitysmuoto isoissa kiinteistöissä. Siksi kaukolämmitys vaihdetaan usein lämpöpumppujärjestelmäksi, joko maalämpö- tai ilma-vesi-lämpöpumppuun. Nykyisten lämpöpumppujen tehokkuus ja hyötysuhde on todella korkea ja siksi pienellä energialla saadaan maksimaalinen määrä lämpöenergiaa.

Lämpöpumppujärjestelmä poistaa vanhan kaukolämmön tai öljylämmityksen kustannukset, jotka ovat usein kymmeniä tai satojatuhansia euroja vuodessa. Lämpöpumppu tarvitsee sähköä, mutta sen kustannus on vain murto-osa kaukolämmön kustannuksesta. Usein lämpöpumpun sähkönkulutusta kompensoidaan aurinkopaneeleilla.

Usein lämmitystapamuutoksessa päädytään ilma-vesilämpöön sen pienen investointikustannuksen ja suuren tehokkuuden ansiosta. Samassa yhteydessä saatetaan lisätä poistoilmalämpöpumppu, jolloin kokonaisinvestoinnin kannattavuus saadaan maksimoitua. Samalla kiinteistölle saadaan paras mahdollinen energialuokitus.

Kotisol Energia käyttää asennuksissaan laadukkaita eurooppalaisten valmistajien tuotteita. Kokonaisuus voi sisältää maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumput, puskurivaraajat, aurinkosähköjärjestelmän, kaukolämpöä. Oleellista on huolellinen tarvekartoitus ja projektin suunnittelu kuhunkin kohteeseen sen energiankulutukseen ja käyttötottumuksiin pohjautuen. Suunnittelulla varaudutaan kaikkien vuodenaikojen energiantarpeeseen.

NIBE airHEAT

NIBE airHEAT on tehokas hybridiratkaisu, joka
sisältää sekä uuden kaukolämmön lämmönjakokeskuksen, että tarvittavan määrän ilma-vesilämpöpumppuja, sekä koko järjestelmän seurannan. Koko paketti tulee yhdeltä toimittajalta.

Projektikokonaisuus koostuu tyypillisesti seuraavista osa-alueista:

  • Tarvekartoitus
  • Tehomitoitukset ja suunnittelu
  • LVISA-työt ja työnjohto
  • Poraussuunnittelu
  • Projektinhoito
  • Lämpöpumppuratkaisuiden asennus, teho 0…200 kW
  • Loppusäädöt ja jatkuva tekninen tuki

Tutustu Nibeen.

Taloudellista säästöä ja pienempi E-luku

Pienellä investoinnilla taloyhtiö tai suuren kiinteistön omistaja saa taloudellista säästöä ja pienemmän E-luvun rakennukselle. Järjestelmän hankintaan voi hakea myös ARA:n myöntämää energia-avustusta taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen.

Asiantuntija kartoittaa ilma-vesi-lämpö-investoinnin hyödyt ja mahdollisuudet

Asiantuntijamme kartoittaa lämmitysjärjestelmä-investoinnin hyödyt ja mahdollisuudet.

Sen pohjalta tehdään suunnitelma ja mitoitus järjestelmälle. Suunnitelmassa voidaan huomioida myös tulevat muutokset kiinteistössänne, ja järjestelmä voidaan toteuttaa tuleva energiankulutus huomioiden. Tarvittaessa rakennetaan järjestelmä siten, että siinä on laajennusvaraa tuleviin energiantarpeen muutoksiin, mm. lämmitysmuodon vaihtumiseen ja sähköautojen yleistymiseen.

Asentajamme ovat erikostuneet energiajärjestelmiin ja asennuksemme on pätevöitynyt sähkö- ja laiteasentamiseen. Sähkökytkennät toteutetaan S2-luokiteltuna.

Asiantuntijoidemme ja asentajiemme jatkuvalla koulutuksella varmistamme parhaan toteutuksen kaikissa energiajärjestelmien toteutuksissa.

Ota yhteyttä

Tilaa asiantuntijaltamme maksuton kartoitus. Sovitaan suunnittelukäynti kiinteistöllenne.

tai lähetä tarjouspyyntö sähköpostitse: myynti@kotisol.fi

Tarjoamme kiinteistön energiakartoituksen

Haluatko saada selville, miten järjestelmä toimisi juuri kiinteistössä sekä millainen kokonaisuus sopii kiinteistöön parhaiten? Teemme kartoituksia joissa annamme lisätietoa järjestelmän toiminnasta. Kartoituksen pohjalta laskemme tarjouksen järjestelmästä.

Energiansäästökartoituksen pohjalta:

  • selvitämme, mihin kiinteistönne käyttämä lämmitysenergia kuluu
  • annamme energiaremontin säästölaskelman sekä investoinnin takaisinmaksulaskelma
  • esitämme, millaisilla teknisillä ratkaisuilla saavutamme parhaan kustannushyödyn ja energiansäästön.
Varaa maksuton kartoitus