Aurinkosähkö – Ilmaista sähköä auringosta

Puhtaan ja edullisen aurinkosähkön tuottajana olet turvassa nousevalta sähkön hinnalta ja siirtomaksuilta. Tuotat itse sähköä kiinteistön sähkölaitteille.

Entistä useammat hankkivat aurinkopaneelit pienentämään oman kodin sähkölaskua. Aurinkopaneeleilla tuotat ilmaista sähköä kiinteistösi tarpeisiin. Sähkölaskun lisäksi pienenevät siirtolasku ja sähköverot.

Paneelit hankitaan myös ympäristösyistä.

Kotisol oy toimittaa aurinkosähköjärjestelmät ammattitaidolla ja 5 vuoden kokemuksella. Toimitus sisältää laadukkaat tuotteet ja avaimet käteen -asennuksen. Järjestelmä asennetaan omien, sertifioitujen asentajien toimesta.

Aurinkosähköllä säästät energiakuluissa

Sähköverkkoja laitetaan maan alle vielä seuraavat 20 vuotta, joten sähkön siirtohinnoissa nousupaine jatkuu. Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet viime vuosina merkittävästi. Nämä yhdessä ovat aiheuttaneet aurinkosähköjärjestelmien voimakasta yleistymistä omakotitaloissa, yrityksissä ja maatiloilla.

Omalla aurinkosähköjärjestelmällä tuotat sähköä omaan tarpeeseen. Aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö menee ensimmäiseksi oman kiinteistösi sähkölaitteille. Jos paneelit tuottavat sähköä yli oman tarpeen, myyt sähkön sähköyhtiöllesi, joka hyvittää sen sähkölaskullasi.

Aurinkosähköjärjestelmällä on 30–40 vuoden käyttöikä. Se mahdollistaa jopa 10% sijoituksen tuoton.

Varaa maksuton kartoitus

Aurinkopaneelit tuottavat uusiutuvaa energiaa katollasi.

Aurinkosähköjärjestelmä koostuu aurinkopaneeleista ja invertteristä, joka muuttaa sähkön kiinteistön käyttöön sopivaksi.

Aurinkosähköjärjestelmään voidaan liittää akusto, jonka avulla voidaan varastoida aurinkopaneelien tuottamaa sähköenergiaa. Akustosta sähkö saadaan kiinteistön käyttöön silloin, kun aurinko ei enää paista, kuten auringon laskettua tai pilvisellä säällä.

Aurinkosähköä voidaan hyödyntää kaikissa kodin laitteissa, joissa tarvitset sähköä. Paljon sähköä kuluttavia laitteita ovat esimerkiksi lämminvesivaraaja, lattialämmitykset, viilennys sekä sähkö- ja hybridiautojen lataus.

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä hiljaisesti. Aurinkosähköjärjestelmän laitteet ovat myös hyvin pitkäikäisiä, sillä ne tuottavat energiaa jopa 40 vuoden ajan. Kotisol toimittaa erittäin laadukkaita, pääasiassa eurooppalaisten valmistajien tuotteita, joilla on pitkä käyttöikä sekä pitkät takuut ja kattavat takuut.

Kotisol toimittaa Solarwatt-aurinkopaneelit Suomessa. Solarwatt lasi-lasi-paneeleille myönnetään 30 vuoden takuu ja 5 vuoden täysvakuutus koko järjestelmälle. Asennuksen jälkeen asiakkaalle tulee kotiin lasi-lasi -paneelien Solarwattin takuutodistus.

Kotisol on myös Fronius-inverttereiden on Fronius System Partner, ja laitteet rekisteröidään aina käyttöönoton yhteydessä.

Varaa maksuton kartoitus

Aurinkosähköllä säästät luontoa

On selvää, että autolla ajosta aiheutuu päästöjä. Harvemmin puhutaan kiinteistön, esimerkiksi omakotitalon tuottamasta hiilijalanjäljestä. Usein se on jopa liikenteen päästöjä suurempi!

Jätä omalta osaltasi parempi maailma lapsillemme – aurinkosähkö pienentää hiilijalanjälkeä ja on varmasti ympäristöystävällinen. Aurinkopaneelien tuottaman sähkön hiilidioksidipäästö on nolla – puhdasta energiaa kotona tuotettuna.

Aurinkopaneeleilla voidaan tehdä kiinteistöstänne hiilineutraali, kiinteistönne sähkönkulutuksesta ja lämmitysmuodosta riippumatta. Kysy asiantuntijaltamme lisää!

Lukuisat suomalaiset ovat valinneet Kotisolin aurinkosähköjärjestelmän pienentääkseen kiinteistön hiilijalanjälkeä. Varaa kartoitus, jossa asiantuntijamme tekee kiinteistöllenne kartoituksen, jolla selvitetään, mikä on oikea määrä aurinkopaneeleita ja millainen aurinkosähköjärjestelmä teidän kodissanne parhaiten pienentää ostosähkön määrää.

Hyvät olosuhteet aurinkosähkölle

Suomessa on erinomaiset olosuhteet sähkön tuottamiseen aurinkopaneeleilla. Auringon säteily on koko Eteläisessä Suomessa yhtä voimakasta kuin Pohjois-Saksassa. Vaikka aurinko paistaa suurimman osan vuodesta matalammalta, Suomessa on ympäri vuoden paremmat olosuhteet sähköntuotantoon aurinkopaneeleilla.

Aurinkopaneelin teho on pakkassäässä parhaimmillaan, siksi kevään sähköntuotanto on Suomessa tehokkaampaa kuin eteläisissä maissa. Aurinkopaneelit pystyvät hyödyntämään suoran auringonpaisteen lisäksi kaiken hajasäteilyn, jota tulee talvella lumihangesta ja ympäri vuoden pilvistä. Auringon säteet pääsevät hyvin pilviverhonkin läpi.

Sähköntuotannosta aurinkopaneeleilla on tullut Suomessa kannattavaa. Aurinkopaneelit ovat kehittyneet viime vuosina isoin harppauksin ja ne pystyvät hyödyntämään auringonsäteilyn entistä suuremmalla hyötysuhteella. Aurinkopaneelien asentamisesta on tullut parin viime vuoden aikana erittäin suosittua omakotitaloihin sekä yrityksiinmaatiloille ja taloyhtiöihin.

Tähän ja moneen muuhun mieltä askarruttavaan kysymykseen olemme koonneet vastauksia usein kysytyt kysymykset -osioon!

Varaa maksuton kartoitus

Pienennä sähkölaskua ja nosta omavaraisuuttasi

Aurinkosähkön säästöt syntyvät siitä, kun voit korvata ostettua energiaa aurinkopaneeleilla tuottamallasi sähköllä. Näin sähkölaskusi ja siirtolaskusi pienenevät sekä sähköveroa maksetaan vähemmän.

Kun järjestelmä on mitoitettu ja asennettu oikein, aurinkopaneelien keskimääräinen tuotto on noin 30% kiinteistönne sähköntarpeesta. Aurinkopaneelit tuottavat hyvin varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Heti, kun lumet ovat poistuneet paneelien päältä, aurinkopaneelien tuottama sähkö kattaa merkittävän osan kulutuksesta. Parhaina tuottokuukausina, kuten kesä-, heinä- ja elokuussa, on mahdollista täyttää kaikki kodin sähkön tarpeet aurinkoenergialla.

Varastoi energiaa ja käytä sitä joustavasti

Hankkimalla aurinkosähköjärjestelmään akuston voit käyttää tuotettua ilmaista aurinkosähköä myös valoisan ajan ulkopuolella, kuten yöllä ja pilvisellä säällä.

Nosta kiinteistösi arvoa

Aurinkopaneelit nostavat omakotitalon arvoa. Oikealla mitoituksella ja laadukkaalla asennuksella varmistetaan aurinkosähköjärjestelmän pitkäikäisyys ja tuotto. Taloon asennettu aurinkosähköjärjestelmä parantaa sen energiatehokkuutta ja omavaraisuutta, mikä nostaa kiinteistön arvoa ja helpottaa sen myymistä.

Pienennä asumisen hiilijalanjälkeä

Auringon energia ei lopu kesken eikä se kuluta maapallon luonnonvaroja. Aurinkopaneelien tuottama sähkö on siis uusiutuvaa ja päästötöntä. Aurinkosähkön hiilijalanjälki on energiamuodoista pienimpiä.

Autoilun lisäksi suuri osa suomalaisen hiilijalanjäljestä aiheutuu asumisesta, joten aurinkoenergian avulla voit pienentää aiheutuvia päästöjä merkittävästi.

Puhtaan energian sijoitus

Aurinkopaneelijärjestelmä tarjoaa vakaata tuottoa vuodesta toiseen. Järjestelmä alkaa maksaa itseään takaisin nopeasti.

Aurinkosähkö tarjoaa turvaa etenkin aikoina, kun sähkön hinnat vaihtelevat. Jos tuotat aurinkosähköä yli tarpeidesi, voit myydä ylimääräisen sähkön verkkoon, jolloin sähköyhtiö hyvittää myydystä sähköstä suoraan ja vaivattomasti sähkölaskulla. Ylijäämän voi myös varastoida akustoon.

Millainen aurinkosähkö­järjestelmä toimisi sinun talossasi ja käytössäsi parhaiten?

Teemme maksuttomia kartoituksia joissa annamme lisätietoa aurinkopaneeleista ja järjestelmän toiminnasta sekä selvitämme kiinteistösi potentiaalin aurinkosähkön tuottamiseen. Samalla laskemme tarjouksen aurinkosähkö­järjestelmästä, joka sopii parhaiten kotisi tarpeisiin.

Varaa maksuton kartoitus