Aurinkosähkö tuo ison säästön asumiskuluihin

Aurinkosähköstä saadaan entistä suurempi hyöty taloyhtiöissä. Nykyään on mahdollista muodostaa energiayhteisö, jossa hyöty aurinkosähköstä saadaan maksimoitua. Aurinkosähkö saadaan jyvitettyä jokaisen asunnon sähkölaskulle.

Kerrostaloissa, rivitaloissa ja muissa kiinteistöissä, joissa on useampia käyttäjiä ja jokaisella omat sähkömittarit, voidaan muodostaa energiayhteisö. Oikein mitoitettuna aurinkosähkövoimalan tuotanto kulutetaan lähes täysin kiinteistön kaikkien asukkaiden toimesta. Kiinteistöön voidaan mitoittaa entistä suurempi järjestelmä, jolloin siitä saadaan paras mahdollinen hyöty.

Kuvassa Kotisolin toimittama järjestelmä kerrostalon katolle Kirkkonummella.

 

Aurinkosähkö on asukkaille ja taloyhtiölle vaivaton

 

Aurinkopaneelit ovat huoltovapaita. Järjestelmän käyttöikä on 30-40 vuotta. Aurinkosähköjärjestelmän tuottaa ilmaista sähköä kymmeniä vuosia. Jos asukas on myymässä asuntoaan, aurinkopaneelit nostavat asunnon myyntihintaa, sillä ostaja näkee pienentyneen sähkölaskun säästönä asumiskustannuksissa.

Valaistus, ilmanvaihto sekä jäähdytys käyttävät sähköä vuorokauden ympäri, joten sähkönkulutus on näiden osalta tasaista kuormaa. Päiväsaikaan sähkönkulutus kasvaa asukkaiden alkaessa käyttää kodinkoneita ja muita sähkölaitteita. Aurinkopaneelit tuottavat tähän tarpeeseen sähköä edullisesti oman kiinteistön katolta.

Kuvassa Kotisolin toimittama järjestelmä kerrostalon katolle Hollolassa.

Kotisol Oy toimittaa aurinkosähköjärjestelmät taloyhtiöN tarpeisiin avaimet käteen -toimituksina:

  • suunnittelun ja konsultoinnin
  • projektinhoidon
  • aurinkopaneelit
  • laadukkaan invertterin
  • paneelien kiinnitysjärjestelmät ja muut tarvittavat komponentit
  • asennuksen ja käyttöönoton
  • käyttöopastuksen ja koulutuksen.

Asiantuntijamme kartoittaa kanssasi aurinkosähkön hyödyt ja mahdollisuudet taloyhtiössä

Tämän pohjalta tehdään suunnitelma ja mitoitus aurinkosähköjärjestelmälle. Suunnitelmassa voidaan huomioida myös tulevat muutokset kiinteistössänne, ja järjestelmä voidaan toteuttaa tuleva sähkönkulutus huomioiden. Tarvittaessa rakennetaan järjestelmä siten, että siinä on laajennusvaraa tuleviin sähköntarpeen muutoksiin, mm. sähköautojen yleistymiseen.

Asentajamme ovat erikostuneet aurinkosähköjärjestelmiin ja asennuksemme on pätevöitynyt aurinkosähköjärjestelmien asentamiseen. Sähkökytkennät toteutetaan S2-luokiteltuna. Asiantuntijoidemme ja asentajiemme jatkuvalla koulutuksella varmistamme parhaan toteutuksen kaikissa aurinkosähköjärjestelmien toteutuksissa.

Olisihan hienoa tarjota asukkaille mahdollisuus sähköauton lataukseen – otetaan se huomioon jo nyt järjestelmän suunnittelussa! Toimitamme tarvittaessa myös sähköauton latausasemat avaimet käteen -toimituksina. Lue lisää: sähköauton latausasemat.

Kotisol Oy toimittaa vuosien kokemuksella myös maalämpöratkaisut, poistoilmalämpöpumput ja vesi-ilmalämpöpumput. Lue lisää: energiajärjestelmät.

Ota yhteyttä, niin sovitaan aurinkosähköjärjestelmän suunnittelukäynti taloyhtiöllenne!

050 554 4912

Heikki Kankaala, Uusimaa

050 347 7573

Kari Piipponen, muu Suomi

tai ole yhteydessä sähköpostitse:

 myynti@kotisol.fi