Toivo Nissi: ”Koimme, että voimme tällä tavalla osallistua ilmastotalkoisiin”

11.6.2019 | Kokemuksia Kotisolista

Nokialainen Toivo Nissi asuu vuonna 1994 valmistuneessa omakotitalossa vaimonsa kanssa kahdestaan. Heidän aikuiset poikansa, jotka osallistuivat aktiivisesti talon rakennusprojektiin, ovat jo muuttaneet omilleen. Keväällä 2019 taloon asennettiin aurinkosähköjärjestelmä, jota luonnon ystävät olivat harkinneet jo vuosien ajan.

“Muutimme Nokialle vuonna 1974. Aluksi asuimme vuokra-asunnossa ja tuttaviemme kanssa toteutetussa hartiapankkirivitalossa. Tähän taloon muutimme vuonna 1994. 25 vuoden aikana taloon on tehty pientä ylläpitoremonttia: pintoja on maalattu ja ilmanvaihtojärjestelmä on uusittu”, Toivo kertoo.

Luontoharrastajalle ympäristöajattelu on itsestään selvää

Puhe aurinkosähköjärjestelmästä kyti mielessä muutaman vuoden ennen kuin suunnitelmasta päätettiin tehdä totta. Täyssähkötalossa sähkön hinnan kallistuminen on tuntunut etenkin kovilla pakkasilla, kun talon lämmittämiseen tarvitaan paljon energiaa. Nissit ajattelivat, että aurinkosähkö voisi olla ratkaisu asiaan.

“80-luvulla mökkeilimme sähköttömässä mökissä Kustavissa. Mökin katolla oli pieni aurinkokenno, joka tuotti sähköä sen verran, että jääkaappi pysyi päällä ja televisiota pystyi katsomaan”, Toivo muistelee.

Nissit kokivat, että aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotolle olisi nyt otollinen aika, kun puhe ilmastonmuutoksesta ja luonnonvarojen loppumisesta on aktiivista. Luontoharrastajalle ympäristöajattelu on itsestään selvää.

Olen liikkunut luonnossa pienen ikäni partiopoika-ajoista lähtien. Minä en ole ottanut tätä ilmastoajattelua minään muoti-ilmiönä. Koimme kuitenkin, että voisimme tällä tavalla osallistua ilmastotalkoisiin.”

Edustajien miellyttävä ja kohtelias käytös teki vaikutuksen

Kotisolin edustaja otti yhteyttä Toivoon, ja kaksi nuorta miestä saapui pian arviokäynnille. Toivo oli kysynyt tarjousta myös toiselta toimijalta ja saanutkin asiallisen arvion, mutta Kotisolin edustajien miellyttävä ja kohtelias käytös teki Toivoon vaikutuksen.

“Nykyään näkee kaikenlaista käyttäytymistä. Kyse on ihan perusasioista: reilusta kädenpuristuksesta ja silmiin katsomisesta, tavasta kohdata asiakas. Hintakin oli oikein kilpailukykyinen, joten Kotisoliin oli helppo päätyä”, Toivo sanoo.

Kotisol asensi Nissin kotitalon katolle aurinkosähköjärjestelmän. Työ oli hieman haastava, koska katon etelälappeen polveilevan muodon vuoksi paneelien järjestystä piti hieman muuttaa suunnitellusta. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, eikä Toivo toistaiseksi ole löytänyt aihetta reklamaatiolle.

“Rakennusalalla toimiva poikamme kehotti heti tarkistamaan, ettei asennuksen yhteydessä ole särjetty kattotiiliä. Toistaiseksi emme ole löytäneet aihetta reklamaatioille, mutta tiedämme, kehen ottaa yhteyttä, jos tarvetta ilmenee”, Toivo toteaa.

Työntekijöiden kesken vallitsi hyvä henki ja yhteisymmärrys

Erityistä Kotisolin toiminnassa oli Nissin mukaan työntekijöiden asenne ja yhteinen ilmapiiri. Työ oli organisoitu hyvin, ja työntekijöiden kesken vaikutti olevan huumorintajuinen henki ja hyvä yhteisymmärrys.

“Sekä myyntikäynnillä että asennustyössä oli mukana selvästi nuorempia tekijöitä, jotka olivat oppimassa. Arvostan sitä, että Kotisol tarjoaa mahdollisuuden oppia tekemisen kautta. On hyvä, että ei tarvitse oppia ja erehtyä yksin.”

“Asiallinen yhteydenpito toteutui myös asiakkaan suuntaan. Kokonaisuuden hahmottaminen oli helppoa, kun kaikki kerrottiin auki ja kaikesta sai kysyä. Kun kattokiinnikkeitä jouduttiin odottamaan, meidät pidettiin ajan tasalla aikatauluista sekä puhelimitse että sähköpostitse”, Toivo jatkaa.

Lopputulos on kiinnostanut myös lähipiiriä

Asennustyö päättyi lopputarkastukseen, jonka yhteydessä luovutuspöytäkirja kirjoitettiin yhdessä. Ainakin toistaiseksi lopputulokseen on helppo olla tyytyväinen. Nissit uskovat aurinkosähkön tuottavan heille myös taloudellista hyötyä.

“Uskomme hyötyvämme tästä myös taloudellisesti, koska nykypaneelit keräävät energiaa myös pilvisellä säällä. Saimme Kotisolilta ohjeet ylijäämäsähkön myynnin kilpailuttamiseen, mutta vielä pitää opetella seuraamaan tietokoneelta sähköntuottoa.”

“Tähän mennessä ratkaisumme on aiheuttanut positiivista keskustelua lähipiirissä. Naapurit ovat pysähtyneet katsomaan, ja moni ystävämme on myös kiinnostunut aiheesta. Suosittelemme Kotisolia ja aurinkosähkön käyttöönottoa mielellämme.”

Haluatko kokea itse, miksi meihin ollaan niin tyytyväisiä? Ota yhteyttä ja varaa maksuton aurinkosähkökartoitus!

Varaa maksuton kartoitus tästä

Millainen aurinkosähkö­järjestelmä toimisi sinun talossasi ja käytössäsi parhaiten?

Teemme maksuttomia kartoituksia joissa annamme lisätietoa aurinkopaneeleista ja järjestelmän toiminnasta sekä selvitämme kiinteistösi potentiaalin aurinkosähkön tuottamiseen. Samalla laskemme tarjouksen aurinkosähkö­järjestelmästä, joka sopii parhaiten kotisi tarpeisiin.

Varaa maksuton kartoitus