Aki ja Rita varautuivat sähkönsiirtohintoihin aurinkopaneeleilla

25.5.2021 | Kokemuksia Kotisolista

Julkisuudesta tutut hyvinvointivalmentajat Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen asuvat suuressa, nykyaikaisessa omakotitalossa idyllisellä omakoti-
taloalueella Lempäälässä. 

Suuren omakotitalon sähköntarve poreammeineen ja uima-altaineen on suuri, joten luontoarvot ja alati nousevat sähkönsiirtohinnat ajoivat Manniset etsimään kestävämpää ratkaisua sähkön tuottamiseen.

Nopeasti ratkaisuksi löytyikin aurinkosähkö, jonka toimittajaksi valikoitui Kotisol. 

– Onhan minulla jo vahva kokemus aurinkoenergiasta meidän Porin kodista, jossa oli 16 kilowattinen järjestelmä, joka tuottaa tälläkin hetkellä kyseisen talon kaiken kulutuksen kesän jokaisena päivänä, toteaa Aki ratkaisusta.

– Täytyy muistaa, että meille tulee tänne Lempäälän kotiin vielä entistä isompi, 16.5 kilowattinen järjestelmä ja tuottaa vielä huomattavasti enemmän sähköä nykyiseen tarpeeseemme.

Suuren kapasiteetin järjestelmä tuottaa valoisina aikoina helposti koko talon energiantarpeen, mutta toimintaa saadaan helposti jatkettua myös pimeämpiin aikoihin:

– Tulemme miettimään järjestelmään lisäksi vielä akkujärjestelmää, jolla energia saadaan talteen, lisää Aki.

Koska Mannisten omakotitalon kulutus ei ole pienimmästä päästä, on sähkön siirtohinnoittelusta Akilla painavaa sanottavaa: 

– Sähkönsiirron hinnoittelu on Suomessa iso monopolinen sota, jossa ei ole mitään järkeä. Jokainen maksaa siirtohinnan kulutuksen mukaan, sehän on rosvoamista, ryöstämistä!

Ratkaisu tilanteeseen löytyykin Akilta jo valmiina: 

– Tämän takia aurinkosähköjärjestelmä on laitettava jokaiseen Suomalaiseen kotiin!

Myös Ritalle siirtohinnat tulivat yllätyksenä: 

– En ole aiemmin edes sähkönsiirtohintoja ajatellut. Vasta kun asut vähän isommassa talossa ja sinulla on oikeasti sitä sähkönkulutusta, niin asia tulee ajankohtaiseksi. Sähkölasku on jo oikeasti iso ja siihen päälle tulee vielä sähkönsiirtohinnat! Siinä sitä oikeasti alkaa ajattelemaan, että hetkinen, kuka huijaa ja ketä?

Paneelit asentuivat katolle sujuvasti Kotisolin toimesta ja käyttöönottokin saatiin nopeasti tehtyä, jotta paneelit pääsivät maksamaan itseänsä nopeasti takaisin. 

Asentamamme järjestelmä tuli siis oikeaan käyttöön ja varmasti hyödyntämään Mannisten elämää myös tulevaisuudessa.

Millainen aurinkosähkö­järjestelmä toimisi sinun talossasi ja käytössäsi parhaiten?

Teemme maksuttomia kartoituksia joissa annamme lisätietoa aurinkopaneeleista ja järjestelmän toiminnasta sekä selvitämme kiinteistösi potentiaalin aurinkosähkön tuottamiseen. Samalla laskemme tarjouksen aurinkosähkö­järjestelmästä, joka sopii parhaiten kotisi tarpeisiin.

Varaa maksuton kartoitus