Kotisol myy ja asentaa laadukkaat saksalaiset

SOLARWATT -aurinkopaneelit Suomessa!

Lue lisää

Sähkönhinta on ollut voimakkaassa nousussa ja siksi meistä yhä useampi asennuttaa aurinkopaneelit kotiin. Sähkön tuottaminen itse on erittäin järkevää, sillä aurinkopaneelien asentamisen jälkeen ne ovat erittäin huolettomat. Aurinkopaneelien käyttöikä on jopa 40 vuotta, joten kertainvestoinnilla sähköä voidaan tuottaa sähköä vuosikymmeniä.

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä aikaisesta keväästä loppusyksylle. Käytännössä paneelit alkavat tuottaa sähköä helmi-maaliskuussa ja sähköntuotanto jatkuu loka-marraskuulle asti. Kesällä aurinko paistaa Suomessa aamukuudesta pitkälle iltaan.

Kotona omakotitalon tai piharakennuksen katto on erinomainen paikka aurinkopaneeleille, koska sinne aurinko paistaa yleensä erittäin hyvin. Aurinkoenergiaa pystytään hyödyntämään monen suuntaisilla katoilla. Joskus aurinkopaneelit asennetaan myös erilliseen telineeseen pihamaalle.

 

Aurinkosähkö on vaivatonta omakotitalon omistajalle

Aurinkosähkön tuotanto on erittäin vaivatonta omakotitalon omistajalle. Aurinkopaneelit ovat erittäin pitkäikäisiä, niiden käyttöikä on jopa 40 vuotta. Aurinkopaneelit eivät vaadi minkäänlaista huoltoa tai korjausta ja yleensä ne pysyvät puhtaana vesisateen ansiosta. Ne myös kestävät hyvin lumikuormaa, joten lunta ei tarvitse poistaa niiden päältä. Yleensä lumi valuu niiden päältä itsestään kevään ensimmäisten auringonsäteiden lämmittäessä, ja aurinkoenergian tuotanto alkaa välittömästi.

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Ensisijaisesti auringosta saatu sähkö menee oman kiinteistön sähkölaitteille. Jos sähköä tuotetaan yli oman tarpeen, se menee yleiseen verkkoon ja sähköyhtiö hyvittää myydystä sähköstä suoraan sähkölaskulla.

Harjakatoille paneelit asennetaan yleensä katon myötäisesti, etelä-, itä- tai länsilappeille. Paneeleille voidaan hyödyntää yhtä tai useampaa kattolapetta. Tasakatoilla paneelit asennetaan telineisiin, joilla paneelit saadaan jyrkempään kulmaan kohti auringon paistetta. Sähköjärjestelmä suunnitellaan ja laitteet valitaan sen asiakkaan kiinteistölle tehdyn suunnitelman mukaisesti siten, että järjestelmästä saadaan paras hyöty.

 

Aurinkosähköasiantuntijamme suunnittelee järjestelmänne huomioiden juuri teidän kiinteistönne mahdollisuudet ja sähkön käyttötottumukset. 

Olemme saaneet paljon kiitosta asentamistamme aurinkosähköjärjestelmistä – lue asiakkaidemme kokemuksia täältä!

Yhä useampaan aurinkosähköjärjestelmään asennetaan energiavaraaja eli akusto. Edistyksellisten lithium-akustojen avulla aurinkosähköä kannattaa tuottaa enemmän, koska tuotettu sähkö saadaan hyödynnettyä kiinteistön omassa käytössä lähes täysin. Kysy lisää akustoista edustajaltamme.

Haluatko saada selville, miten aurinkosähköjärjestelmä toimisi juuri talossasi parhaiten?

Tarvetta voi olla haastavaa laskea itse, joten tarjoamme maksuttomia kartoituksia, jossa annamma lisätietoa aurinkosähköjärjestelmistä sekä selvitämme talosi potentiaalin aurinkosähkön tuottamiseksi.