Aurinkopaneelit tuottavat sähköä aikaisesta keväästä loppusyksylle. Käytännössä paneelit alkavat tuottamaan sähköä helmi-maaliskuussa ja sähköntuotanto jatkuu loka-marraskuulle asti. Kesällä aurinko paistaa Suomessa aamukuudesta pitkälle iltaan. Omakotitalon tai piharakennuksen katto on erinomainen paikka aurinkopaneeleille, koska sinne aurinko paistaa yleensä erittäin hyvin. Aurinkoenergiaa pystytään hyödyntämään monen suuntaisilla katoilla. Joskus aurinkopaneelit asennetaan myös erilliseen telineeseen pihamaalle.

 

Aurinkosähkö on vaivatonta omakotitalon omistajalle

Aurinkosähkön tuotanto on erittäin vaivatonta omakotitalon omistajalle. Aurinkopaneelit ovat erittäin pitkäikäisiä, niiden käyttöikä on jopa 40 vuotta. Ne eivät vaadi minkäänlaista huoltoa tai korjausta ja yleensä ne pysyvät puhtaana vesisateen ansiosta. Ne myös kestävät hyvin lumikuormaa, joten lunta ei tarvitse poistaa niiden päältä. Yleensä lumi valuu niiden päältä itsestään kevään ensimmäisten auringonsäteiden lämmittäessä, ja aurinkoenergian tuotanto alkaa välittömästi.

Olemme saaneet paljon kiitosta asentamistamme aurinkosähköjärjestelmistä – lue asiakkaidemme kokemuksia täältä!

Haluatko saada selville, miten aurinkosähköjärjestelmä toimisi juuri talossasi parhaiten?

Tarvetta voi olla haastavaa laskea itse, joten tarjoamme maksuttomia kartoituksia, jossa annamma lisätietoa aurinkosähköjärjestelmistä sekä selvitämme talosi potentiaalin aurinkosähkön tuottamiseksi.