Kotisol myy ja asentaa laadukkaat saksalaiset

SOLARWATT -aurinkopaneelit Suomessa!

Lue lisää

Sähköauton latausasema nopeuttaa lataamista

Sähköauton voi yleensä ladata myös normaalista sähköpistokkeesta. Tällöin lataus kestää yleensä pitempään, koska yksi pistoke syöttää virtaa rajoitetulla vauhdilla. Sähköauton latausasemat käyttävät yleensä 3-vaihevirtaa, jolloin sähköä otetaan käytännössä kolmen pistorasian syöttämä määrä kerralla.

Sähköauton latausasemat voivat siis ladata autoa tyypillisesti 11 kW teholla. Joissain tapauksissa, kun kiinteistön sähköjärjestelmä sen sallii, voidaan latausteho kasvattaa jopa 22 kW. Asiantuntijamme kartoittaa kiinteistönne sähköjärjestelmän ja mitoittaa laitteen sähköjärjestelmän kapasiteetin ja mahdollisuuksien mukaiseksi.

Sähköauton latausasemat ovat erittäin helppokäyttöisiä. Parhaimmillaan auton akku latautuu täyteen jopa parissa tunnissa.

Asennuta latausasema ammattilaisella

Suunnittelukäynnillä mitoitamme autonlataustarpeenne. Käymme läpi, mitä vaatimuksia autoillanne on latauslaitteille. Selvitämme sähköjärjestelmänne mahdollisuudet autonlatauksen näkökulmasta. Yleensä aina sähköjärjestelmä asettaa rajoituksia ainakin latauslaitteen maksimiteholle.

Valitsemme teille sopivan laitteen ja suunnittelemme asennuksen. Asennuksen toteuttaa ammattitaitoinen sähköasentaja. Asennuksen jälkeen opastamme laitteen käyttöön ja sen optimaaliseen hyödyntämiseen mahdollisen aurinkosähköjärjestelmän kanssa.

 

Sähköauton lataus pähkinänkuoressa

Autonvalmistajat tekevät yhä enemmän sähköautoja. Sähköautot jakautuvat yleisesti ottaen täyssähköautoon ja lataushybridiin. Näiden autojen niin sanottuun ajoakkuun ladataan päivittäin sähköä kotona, työpaikalla tai kauppareissulla. Autonlatauslaitteet ovatkin jo yleisiä kauppakeskusten parkkihalleissa.

Yhä useampi haluaa autonlatauslaitteen, koska se nopeuttaa ja helpottaa auton latausta. Nopeamman lataustehon lisäksi latauslaite on useimmiten etäohjattavissa älypuhelimella.

 

Sähköauton latausasemia on moneen tarpeeseen

Latauslaitteet, tai toiselta nimeltään latausasemat, voidaan jakaa kolmeen ryhmään latausnopeuden perusteella: hidas, keskinopea ja pikalataus. Suurin osa ladattavista hybrideistä ja sähköautoista käyttää keskinopeaa latausta. Pientaloihin, kuten omakotitalokiinteistöt, ja taloyhtiöihin voidaan yleensä asennuttaa hitaita ja keskinopeita latauslaitteita. Pikalatausasemia pystytään lähtökohtaisesti asentamaan vain isompiin kauppa- ja teollisuuskiinteistöihin, koska niiden antama sähköteho edellyttää kiinteistöltä huomattavasti suurempia sulakkeita ja kaapelivahvuuksia.

 

Millainen pistoke valitaan

Sähköautoon sopii valmistajan sille määrittämä pistoketyyppi käyttäjälle on tärkeää oppia omaan autoonsa sopivat pistokkeet/liittimet. Auton mukana tulee yleensä ns. kotitalouspistoke eli verkkovirtapistoke (230 V Schuko). Se on kuitenkin hitain kaikista latausvaihtoehdoista ja sitä suositellaan vain tilapäiseen lataukseen.

Nopeampi lataus onnistuu voimavirran eli 3-vaihevirran avulla, mikä on mahdollista sähköauton latausasemalla. Sähköauton latausasemissa on yleensä ns. Type 1 tai Type 2 -pistoke.

– Type 1 on japanilaisten ja amerikkalaisten autojen yleisin pistoke.

– Type 2 taas on standardi Suomessa ja Euroopassa.

– Osassa autoissa, kuten Tesla, on autoon sisäänrakennettu DC-laturi, joten sitä voidaan ladata myös suoraan 3-vaihepistorasiasta siihen sopivalla kaapelilla.

Kotilatausasemat liitetään voimavirtaan eli kolmivaihevirtaan. Yleisimmin valitaan Type 2 -johdolla varustettu latauslaite, koska se on kaikkein yleisin kaapelityyppi Suomeen rekisteröidyissä autoissa. Useisiin latauslaitteisiin saa myös useamman tyyppisen johdon.

Kiinteä sähköauton latausasema

Auton mukana tuleva ns. Schuko-kaapeli eli normaali verkkovirtalaturi on tarkoitettu vain tilapäislataukseen. Se on vajaatehoinen ja hidas, se antaa maksimissaan vain 6-8 A lataustehon. Siksi sitä ei suositella käytettäväksi jatkuvaan lataukseen.

Jotta päivittäin tapahtuva lataus sujuisi turvallisesti, vaivattomasti ja nopeasti, kannattaa kotiin hankkia kiinteästi asennettava ja autonvalmistajan hyväksymä latauslaite. Hyväksytty latauslaite eli latausasema on turvallinen autolle, käyttäjälle sekä kiinteistölle, mikä varmistaa sen, ettei kotitalon pääsulake pala ja pääse aiheuttamaan vaaratilannetta perheelle.

 

Mitkä tekijät huomioidaan latauslaitetta valittaessa?

Mikä sitten on järkevä latausvaihtoehto, kun auto seisoo kotipihassa tai autotallissa? Kiinteällä latauskaapelilla varustettu kotilatauslaite on oikein mitoitettu turvalliseen lataamiseen kotioloissa. Se tarjoaa nopean latauksen jopa 13-16 A virralla ja 11 kW teholla. Kotilatauslaitteet ovat erittäin helppokäyttöisiä.

Mistä sitten tietää, millainen latauslaite omaan kotiin sopii parhaiten? Latauslaitteen valintaan vaikuttaa auton lataustyyppi, eli soveltuuko sille 1-, 2- vai 3-vaihelataus. 

Auton laturista riippuen auto pystyy vastaanottamaan virtaa tietyllä maksimiteholla. Samalla kannattaa miettiä tulevaisuuden lataustehotarpeita, jotta pystyy joustavasti lataamaan tarvittaessa myös tehokkaampaa latausta vaativan auton.

Kotisolin asiantuntija osaa mitoittaa ja suunnitella latausaseman koon, sijainnin ja kaapeloinnin kiinteistöönne.

Kiinteistön sähköjärjestelmä asettaa mahdollisuudet ja rajoitteet latauslaitteelle

Latausteho kotilatauslaitteessa riippuu asennuskohteen vapaasta sähköteknisestä kapasiteetista eli kuinka suuri on talon pääsulake, onko kiinteistön sähköpääkeskuksessa vapaita sulakelähtöjä ja millainen lämmitysmuoto talossa on.

Kotona käytetään joskus samanaikaisesti paljon energiaa vaativia laitteita – esimerkiksi sauna ja sähköuuni – ja jatkossa näiden lisäksi sähköauton lataus. Dynaamisen kuormanhallinnan avulla kuormituksesta ei ole huolta kulutuspiikkienkään aikana. Useimmiten omakotitalon pääsulakkeet ovat 3×25 A. Tällöin dynaaminen kuormanhallinta pitää huolta siitä, että kiinteistön yhteenlaskettu kuorma ei ylitä sulakkeiden kestoa. Auto latautuu niin nopeasti kuin pääsulakkeen koko ja kiinteistön muu kuormitus antaa myöten.

Latauslaite tarvitsee oman kaapelivedon suoraan pää- tai alakeskukselta. Kotilatauslaite muodostaa aina oman virtapiirinsä. Se lisää turvallisuutta, koska silloin muita sähköjohtoja ei kuormiteta. Suurin osa kotilatauslaitteista sisältää Suomessa pakollisen vikavirtasuojan. Se suojaa käyttäjää mikäli kaapeli tai latauspistoke vaurioituisi.

 

Minne sähköauton latauslaite sijoitetaan?

Sähköauton latauslaitteen asennuksen suunnittelussa käydään läpi myös se, minne latauslaite kannattaa sijoittaa. Asennetaanko laite autokatokseen, autotalliin, ulkoseinään vai jonnekin muualle pihamaalla? Kotilatauslaitteen asennus tapahtuu pääsääntöisesti seinään tai muuhun vastaavaan tukirakenteeseen. Joissain tapauksissa laite voidaan asentaa ns. lämmitystolppaan erillisellä asennusadapterilla.

Kiinteän latauslaitteen asentamisessa huomioidaan sähköauton pysäköintitottumukset pihamaalla samalla huomioiden se, että laite on sijoitettu turvallisesti ja siten, että sitä on nopea, helppo ja käytännöllinen käyttää päivittäin.

 

Tiesitkö: Sähköauton kiinteän latauslaitteen asentamisesta voi saada myös kotitalousvähennystä.

Haluaisitko tietää, miten sähköauton lataus toimisi kiinteistössänne?

Haluatko saada selville, miten sähköauton latausasema toimisi juuri sinun kiinteistössäsi sekä millainen kokonaisuus sopisi sinulle parhaiten? Tarvetta voi olla haastavaa arvioida itse, joten tarjoamme maksuttomia kartoituksia, jolloin annamme lisätietoa sähköauton latausasemista. Laskemme myös samalla tarjouksen latausasemasta, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

Sähköauton latausasema tulee suunnitella ja toteuttaa siihen erikoistuneen yrityksen toimesta, sillä latausaseman suunnittelussa ja mitoituksessa tulee huomioida koko kiinteistön sähkökuorma.

Teemme kartoituksen maksutta eikä se sido sinua mihinkään!

Miksi valita kotisol sähköauton latausaseman toimittajaksi?

Kiinteä hinta

Asiantuntijamme kartoittaa kiinteistönne sähköjärjestelmän ja sen pohjalta suunnittelee sähköauton latausaseman toteutuksen. Näin varmistetaan, ettei asennuksessa tule yllätyksiä. Hän antaa kiinteän hinnan latausasemalle jo sopimusvaiheessa. Teidän ei tarvitse pelätä hinnankorotuksia tai lisäkustannuksia.

Reilu rahoitus

Asiantuntijamme käy rahoitusvaihtoehdot läpi kanssanne. Rahoituksen teille myöntää luotettavat rahoitusyhtiöt Osuuspankki, Handelsbanken tai Santander, valintanne mukaan. Voit saada edullisen rahoituksen jopa 120kk eli 10 vuodelle.

Kysy edustajalta edullisista rahoituksista!

vaivaton vaihtoehto

Asennamme latausasemat Avaimet käteen -periaatteella. Huolehdimme suunnittelusta, asennuksesta, tarkastuksista ja takuusta siten, että asiakas voi elää arkeaan huolettomasti koko asennuksen ajan. Siivoamme aina jälkemme.

Tehokas asennustyö

Asentajamme hoitavat työnsä tehokkaasti ja ammattitaitoisesti. He ovat tottuneet työskentelemään turvallisesti. Sähköasentajamme, jotka kytkevät latausasemat, ovat pätevöityneitä ja kokeneita, luvallisia sähkömiehiä. Sähköasennuksellamme on urakointioikeudet.

Tyytyväiset asiakkaat

Asiakkaamme ovat tyytyväisiä latausaseman suunnitteluun ja asennukseen. Haluamme kuulla asennuksen jälkeen palautteen asennuksesta, ja käymme nämä palautteet läpi yhdessä asiantuntijoidemme ja asentajiemme kanssa, jotta voimme palvella asiakkaita jatkossa vieläkin paremmin.

Pitkä takuu

Asennamme vain laadukkaita, tunnettujen valmistajien tuotteita. Käyttämillämme euroopassa valmistetuilla latausasemilla on pitkät takuut.

Teknisesti laadukas sähköauton latausjärjestelmä

Autonlataus suunnitellaan ja asennetaan kokeneiden ammattilaisten toimesta. Käyttämämme tuotteet ovat laadukkaita ja erittäin pitkäikäisiä, tunnettujen valmistajien tuotteita. Kaikki tuotteemme ovat CE-merkittyjä ja ne täyttävät tuote- ja turvallisuusvaatimukset.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Autonlatauslaitteen hankinnasta saa kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennystä saa 40% järjestelmän asennuksen työn osuudesta. Kotitalousvähennyksen voit hyödyntää jo saman vuoden verotuksessa tai ottaa ne kerralla seuraavassa veronpalautuksessa.

Kotisol Oy:n asennuksista saa täysimääräisen kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennystä saa 40% remontin työn osuudesta (vuonna 2020). Kotitalousvähennys on vuodessa 2250 € per henkilö ja kahta henkilöä kohden 4500 €. Voit hyödyntää kotitalousvähennyksen jo kuluvan vuoden verotuksessa tai veronpalautuksena. Kotitalousvähennystä saa myös silloin, jos asennamme aurinkosähköjärjestelmän vapaa-ajan asuntoonne tai esim. omien vanhempienne asuntoon. (ohjeet: www.vero.fi) Remontin jälkeen asiakkaalle toimitetaan verotusta varten valmiiksi täytetty kotitalousvähennyslaskelma.