Aurinkosähkö on nyt myös asukkaille entistä kannattavampi

Aurinkosähköstä saadaan entistä suurempi hyöty taloyhtiöissä. Nykyään on mahdollista muodostaa energiayhteisö, jossa hyöty aurinkosähköstä saadaan maksimoitua. Aurinkosähkö saadaan jyvitettyä jokaisen asunnon sähkölaskulle.

Taloyhtiöissä ja muissa kiinteistöissä, joissa on useampia käyttäjiä ja jokaisella omat sähkömittarit, voidaan muodostaa energiayhteisö. Oikein mitoitettuna aurinkosähkövoimalan tuotanto kulutetaan lähes täysin kiinteistön kaikkien asukkaiden toimesta. Näin kiinteistöön on järkevää mitoittaa entistä suurempi järjestelmä, jolloin siitä saadaan paras mahdollinen hyöty.

Valaistus, ilmanvaihto sekä jäähdytys käyttävät sähköä vuorokauden ympäri, joten sähkönkulutus on näiden osalta tasaista kuormaa. Päiväsaikaan sähkönkulutus kasvaa asukkaiden alkaessa käyttää kodinkoneita ja muita sähkölaitteita. Aurinkopaneelit tuottavat tähän tarpeeseen sähköä edullisesti oman kiinteistön katolta.

Aurinkopaneelit ovat huoltovapaita. Järjestelmän käyttöikä on 30-40 vuotta. Aurinkosähköjärjestelmän tuottaa ilmaista sähköä kymmeniä vuosia. Jos asukas on myymässä asuntoaan, aurinkopaneelit nostavat asunnon myyntihintaa, sillä ostaja näkee pienentyneen sähkölaskun säästönä asumiskustannuksissa.

maalämpöjärjestelmä taloyhtiölle ja yrityskiinteistöÖN

Kotisol Energialla on vuosien kokemus lämpöpumppuratkaisuista taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Maalämpö-, vesi-ilmalämpö-, lämmöntalteenottojärjestelmät toimitetaan avaimet käteen -periaatteella.

Projektikokonaisuus koostuu tyypillisesti seuraavista osa-alueista:

 • – Tarvekartoitus
 • – Tehomitoitukset ja suunnittelu
 • – LVISA työt ja työnjohto
 • – Poraussuunnittelu
 • – Projektinhoito 
 • – Lämpöpumppuratkaisuiden asennus, teho 0…200 kW
 • – Loppusäädöt ja jatkuva tekninen tuki

Kotisol Energia käyttää asennuksissaan laadukkaita NIBE airHEAT -hybridiratkaisuja. Kokonaisuus voi sisältää maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumput, puskurivaraajat, aurinkosähköjärjestelmän, kaukolämpöä. Oleellista on huolellinen tarvekartoitus ja projektin suunnittelu kuhunkin kohteeseen sen energiankulutukseen ja käyttötottumuksiin pohjautuen. Suunnittelulla varaudutaan kaikkien vuodenaikojen energiantarpeeseen.

NIBE airHEAT on tehokas hybridiratkaisu, joka
sisältää sekä uuden kaukolämmön lämmönjakokeskuksen, että tarvittavan määrän ilma-vesilämpöpumppuja, sekä koko järjestelmän seurannan. Koko paketti tulee yhdeltä toimittajalta.

Pienellä investoinnilla taloyhtiö tai suuren kiinteistön omistaja saa taloudellista säästöä ja pienemmän E-luvun rakennukselle. Järjestelmän hankintaan voi hakea myös ARA:n myöntämää energia-avustusta taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen.

Kotisol Oy toimittaa ENERGIAjärjestelmät avaimet käteen -toimituksina:

 • kartoituksen
 • suunnittelun ja konsultoinnin
 • projektinhoidon
 • laitteet ja asennuksen
 • käyttöönoton ja koulutuksen
 • loppudokumentaation ja jatkuvan tuen.

Asiantuntijamme kartoittaa kanssasi investoinnin hyödyt ja mahdollisuudet

Tilaa asiantuntijaltamme kartoitus. Sen pohjalta tehdään suunnitelma ja mitoitus järjestelmälle. Suunnitelmassa voidaan huomioida myös tulevat muutokset kiinteistössänne, ja järjestelmä voidaan toteuttaa tuleva energiankulutus huomioiden. Tarvittaessa rakennetaan järjestelmä siten, että siinä on laajennusvaraa tuleviin energiantarpeen muutoksiin, mm. lämmitysmuodon vaihtumiseen ja sähköautojen yleistymiseen.

Asentajamme ovat erikostuneet energiajärjestelmiin ja asennuksemme on pätevöitynyt sähkö- ja laiteasentamiseen. Sähkökytkennät toteutetaan S2-luokiteltuna. Asiantuntijoidemme ja asentajiemme jatkuvalla koulutuksella varmistamme parhaan toteutuksen kaikissa energiajärjestelmien toteutuksissa.

Olisihan hienoa tarjota asukkaille mahdollisuus sähköauton lataukseen – otetaan se huomioon jo nyt järjestelmän suunnittelussa! Toimitamme tarvittaessa myös sähköauton latausasemat avaimet käteen -toimituksina. Lue lisää: sähköauton latausasemat.

Ota yhteyttä, niin sovitaan suunnittelukäynti kiinteistöllenne!

050 347 7573

Kari Piipponen

tai lähetä tarjouspyyntö sähköpostitse:

 myynti@kotisol.fi

Tarjoamme kiinteistön kartoituksen

Haluatko saada selville, miten järjestelmä toimisi juuri kiinteistössä sekä millainen kokonaisuus sopii kiinteistöön parhaiten? Teemme kartoituksia joissa annamme lisätietoa järjestelmän toiminnasta. Kartoituksen pohjalta laskemme tarjouksen järjestelmästä.

Jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella!

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

 

Täytä tietosi ja varaa kartoituskäynti

Asiantuntijamme ottaa yhteyttä mahdollisimman nopeasti.