Kotisol myy ja asentaa laadukkaat saksalaiset

SOLARWATT -aurinkopaneelit Suomessa!

Lue lisää

Keski-Suomen korkeudella aurinkopaneelit tuottavat erittäin hyvin. Ne tuottavat sähköä aikaisesta keväästä loppusyksylle. Käytännössä paneelit alkavat tuottamaan sähköä helmi-maaliskuussa ja sähköntuotanto jatkuu loka-marraskuulle asti. Kesällä aurinko paistaa Suomessa aamukuudesta pitkälle iltaan. Omakotitalon tai piharakennuksen katto on erinomainen paikka aurinkopaneeleille, koska sinne aurinko paistaa yleensä erittäin hyvin. Aurinkoenergiaa pystytään hyödyntämään monen suuntaisilla katoilla. Joskus aurinkopaneelit asennetaan myös erilliseen telineeseen pihamaalle.

Kotisol on asentanut lukuisia paneelijärjestelmiä Jyväskylän ympäristössä ja muualla Keski-Suomessa.

 

Aurinkosähkö on vaivatonta omakotitalon omistajalle

Aurinkosähkön tuotanto on erittäin vaivatonta omakotitalon omistajalle. Aurinkopaneelit ovat erittäin pitkäikäisiä, niiden käyttöikä on jopa 40 vuotta. Ne eivät vaadi minkäänlaista huoltoa tai korjausta ja yleensä ne pysyvät puhtaana vesisateen ansiosta. Ne myös kestävät hyvin lumikuormaa, joten lunta ei tarvitse poistaa niiden päältä. Yleensä lumi valuu niiden päältä itsestään kevään ensimmäisten auringonsäteiden lämmittäessä, ja aurinkoenergian tuotanto alkaa välittömästi.

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Ensisijaisesti auringosta saatu sähkö menee oman kiinteistön sähkölaitteille. Jos sähköä tuotetaan yli oman tarpeen, se menee yleiseen verkkoon ja sähköyhtiö hyvittää myydystä sähköstä suoraan sähkölaskulla.

Harjakatoille paneelit asennetaan yleensä katon myötäisesti, etelä-, itä- tai länsilappeille. Paneeleille voidaan hyödyntää yhtä tai useampaa kattolapetta. Tasakatoilla paneelit asennetaan telineisiin, jolla paneelia saadaan jyrkempään kulmaan kohti auringon paistetta. Sähköjärjestelmä suunnitellaan ja laitteet valitaan sen asiakkaan kiinteistölle tehdyn suunnitelman mukaisesti siten, että järjestelmästä saadaan paras hyöty.

 

Aurinkosähköasiantuntijamme suunnittelee järjestelmänne huomioiden juuri teidän kiinteistönne mahdollisuudet ja sähkön käyttötottumukset. 

Olemme saaneet paljon kiitosta asentamistamme aurinkosähköjärjestelmistä – lue asiakkaidemme kokemuksia täältä!

Yhä useampaan aurinkosähköjärjestelmään asennetaan energiavaraaja eli akusto. Edistyksellisten lithium-akustojen avulla aurinkosähköä kannattaa tuottaa enemmän, koska tuotettu sähkö saadaan hyödynnettyä kiinteistön omassa käytössä lähes täysin. Myös akustoja on asennettu lukuisiin kiinteistöihin Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa.

Kysy lisää aurinkopaneeleista ja akustoista Keski-Suomen edustajaltamme.

Haluatko saada selville, miten aurinkosähköjärjestelmä toimisi juuri talossasi parhaiten?

Tarvetta voi olla haastavaa laskea itse, joten tarjoamme maksuttomia kartoituksia, jossa annamma lisätietoa aurinkosähköjärjestelmistä sekä selvitämme talosi potentiaalin aurinkosähkön tuottamiseksi.